Pumptrack pálya minden korosztály számára

Ha valaki nagyon szeret kerékpározni, viszont szeretne egyben valami újat is kipróbálni, a pumptrack pálya a válasz. A pumpapálya, ahogy ezt Magyarországon nevezik, egy biciklizők számára kialakított különleges ügyességi pálya. Az a jellegzetessége, hogy tekerés nélkül kell körbe-körbe haladni a hullámok és kanyarok összességén, megfelelő pumpáló mozgáskoordináció által.

Mit lehet még tudni egy ilyen modern pumptrack bringapályáról?

Bár első hallásra extrémnek, sőt akár veszélyesnek is tűnhet, mégis azt tudni kell róla, hogy teljesen biztonságos. Továbbá az is fontos jellemzője, hogy bármilyen típusú kerékpárral lehet használni. Ráadásul nem csak a vagány fiataloknak szól, hanem kiskortól kezdve egészen idős korig bátran lehet használni.

Érdekes módon azt is megfigyelték, hogy akik rendszeresen használják a pumpapályát és átélik ennek izgalmait, a normál biciklis közlekedésben is sokkal határozottabban fognak közlekedni, növekszik a magabiztosságuk.

Magyarországon is már egyre nagyobb a pumpapályás közösség. Mivel nagy valószínűséggel, aki egyszer már próbálta, az terjeszteni fogja barátainak, ismerőseinek is, ezért szájról szájra terjed, hogy mennyire bámulatos sport és emiatt pedig növekszik a gyakorlóinak száma. Ez megfigyelhető azoknak a gyerekeknek az esetében is, akiknek már kezd unalmassá válni a játszótér, mivel kezdik azt kinőni és új izgalmakra vágynak.

A pumptrack pálya tehát kiváló móka minden korosztály számára és ideális különböző bringás sportbemutatók és versenyzések rendezésére.