Internetes sms küldés, olcsón

Magyarországon egyre népszerűbbek az on-line sms küldő rendszerek melyekkel a hagyományos módszereknél akár 70%-kal olcsóbban is tudunk rövid szöveges üzeneteket küldeni. Hazánkban a három legnagyobb ilyen internetes megoldást vette közelebbről szemügyre olvasónk és számol be mindannyiunknak árakról, szolgáltatásokról, és a szerzett tapasztalatokról.

www.999sms.hu

Magyarország egyik legnagyobb on-line sms küldő rendszere a 999sms.hu. Az sms küldés ára mindössze 9Ft. Ez az sms-küldő sok extra szolgáltatást nyújt, külföldre is lehet vele sms-t küldeni, többféle fizetési mód közöl is lehet választani: így akár telefonhívással, emeltdíjas sms-sel, bankártyával, vagy posta csekkel is feltölthetjük egyenlegünket. A tesztelés során az elküldött sms-ek 95%-a megérkezett a címzettnek és a külföldi sms küldéssel sem akadt semmilyen probléma.

Tapasztalt hátrányok:

Csak 4000Ft-os feltöltés esetén kerül 9Ft-ba egy sms, más esetben 10 ill. 12.50Ft-ot kell fizetnünk elküldött üzeneteinkért. Kedvezményes, emeltdíjas sms-sel való feltöltés csak 60 naponta vehető igénybe, ráadásul az emeltdíjas telefonhívással való feltöltés csak MATÁV hálózatból lehetséges. Természetesen itt is mint minden on-line sms-küldőnél be lehet állítani hogy az sms feladója a saját számunk legyen.

www.olcsosms.hu

Magyarország legkedveltebb sms-küldő rendszere az olcsosms.hu. A weboldalnak saját személyes ügyfélszolgálata van, ami valójában egy chat ahol, kedves ügyintézők állnak azonnal a rendelkezésünkre. Ezen az oldalon akár 8-9 Ft-ért is küldhetünk sms-t (reklám engedélyezésével) és ehhez nem szükséges egyszerre nagyobb összeget feltölteni kártyánkra.

Az egyenleg feltöltés telefonhívással nem lehetséges de a többi módszer itt is működik (sms, bank kártya, postai csekk…). Az olcsosms.hu-n keresztül hangos üzenetet is küldhetünk a dumagép szolgáltatással.

Az ügyfélszolgálaton kézséggel válaszolt egy ügyintéző a kérdéseinkre:

-Jelenleg kb. hány felhasználót tartanak számon?
-Több tízezret, pontos információnk nincs róla, hiszen ezt mi sem látjuk

-Hogyan lehet az hogy míg telefonról akár 40Ft-ba is kerülhet az sms önöknél csupán 9.9Ft?
-Mi nagy tételben vásároljuk az SMS-eket, nyilván mint minden ha többet vesznek belőle akkor olcsóbb.

-Miért nem lehet külföldre sms-t küldeni az olcsosms.hu-ról?
–Mi garanciát vállalunk arra hogy az sms-ek megérkezzenek és a külföldre való sms küldésnél nem 100% hogy az elküldött sms-ek megérkeznek.

– Igaz-e hogy van/vannak olyan magyar on-line sms küldő rendszer(ek) amely az önök rendszerét használja?

– Nagyon sok komoly multinacionális cég rajtunk küldi, de nem az OlcsoSMS-sen hiszen nekünk külön SMSC kapcsolatunk van. Az hogy melyik cég kin keresztül küldi az üzleti titok.

www.mobilabc.hu

A legnagyobb szolgáltatási köre a 3 szolgáltató közül a mobilabc-nek van, viszont ez a szolgáltató a legdrágább, hiszen itt 16Ft-ot kell fizetnünk elküldött üzeneteink után. Ez a szolgáltató amennyiben kérjük, sms-reklámokat is küld a telefonunkra és ennek ellentételezéseképpen akár ingyen is tudunk a későbbiekben üzeneteket küldeni. A szolgáltatónál van óránkénti limitált ingyen sms küldés is, amit sajnos nem tudtunk ki próbálni. A szolgáltatón keresztül lehet játékokat, logot, csengést …stb is letölteni. A rengeteg extra funkciót nem részleteznénk, ehhez ajánljuk mind ez, mind a többi hasonló oldal fel”lapozását”. Bármelyiket is választod, rosszul biztosan nem jársz…