A székhelyszolgáltató előnyei, és a rossz szolgáltatás buktatói

A székhelyszolgáltatás előnyei közt szerepel a pontosság, a megbízhatóság, az, hogy leveszi a terheket a vállunkról a szolgáltató. Az adminisztrációs feladatok terhe ugyanis komoly nehézségeket tud róni az emberre, nem csak a válaszadás, továbbítás okoz gondot, hanem az is, hogy a jövőre való tekintettel rendezetten tároljuk a papírjainkat.

Pontosan ebben segít a székhelyszolgáltatás, mert a szolgáltató átveszi a hivatalos leveleit a cégnek, megőrzi, tárolja azokat, és szükség esetén továbbítja őket a cég könyvelőjének, jogi képviselőjének. Azaz nem kell attól félni, hogy lecsúszunk valamilyen fontos határidőről. Emellett a vállalkozók amiatt is biztonságban érezhetik magukat a székhelyszolgáltatójuknál, mert leveleiket pedáns, rendezett körülmények közt tudhatják. A szolgáltató emellett pedig minden nap tudósít az aznapi levélszállítmányról.

A rossz székhelyszolgáltató ellenben nem értesíti a vállalkozót a küldeményekről, illetve nem teljesíti azokat a kötelességeit sem, miszerint ki kell tennie a cég cégtábláját a bejárat mellé.