A nap alkalmazása: Roomle 3D & AR room planner

Eljött az ideje, hogy újra kifesd a szobádat! Szabadulj meg attól a rozoga polctól is, amit a diákéveid óta őrizgetsz, nem is beszélve arról a divatjamúlt székről, vagy az ágyad előtt heverő szőnyegről, ami valószínűleg soha nem is volt trendi. Kezdődhet a felújítás!

A kérdés már csak az, hogyan is rendezd át a szobát. Mit szólnál egy új tálalószekrényhez? Igen, az szuperül nézne ki! Nézzük meg, befér-e mellé a zongora… Tökéletesen passzol oda, nagyszerű! Ezután jöhet még egy kép a falra, egy új állólámpa, és egy fotel a sarokba. Kezd összeállni a dolog a fejedben.

Mielőtt azonban tényleg meg is vásárolnád az új bútorokat, a Roomle szobatervező alkalmazás használatával teljesebb képet kaphatsz arról, hogyan is tudnád átrendezni a helyiséget. Így az appot még azok is örömmel használják majd, akik amúgy nincsenek oda a lakberendezésért. Az alkalmazás lenyűgöző módon jeleníti meg a legapróbb részleteket, jelentősen megkönnyítve a dolgod, és a segítségével biztos lehetsz majd abban, valóban elfér-e az új fotel a sarokban. Íme, hogyan is működik ez a gyakorlatban.

A kiterjesztett valóság (angol rövidítéssel AR) lehetőségeit kihasználva a beépített mérőeszköz először is leméri, mekkora a szoba. Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint iPhone-od kamerájával végigkövetned a szoba sarkait – az app ez alapján elkészíti a szoba alaprajzát.

Ezután egy óriási 3D-s katalógusból kiválaszthatod a kívánt bútorokat és kiegészítőket, elhelyezheted őket az alaprajzon, sőt AR-módban még akár magában a szobában is megjelenítheted őket. Ha végeztél a tervezéssel, egy 3D-s modellt is kapsz az újonnan berendezett szobádról, amelyben akár még a falak színét is megváltoztathatod, illetve bejárhatod az új otthonod – legalábbis virtuálisan.